AALBORG KLATREHAL AALBORG DK CLIMBING CENTER

LOCATION

PROGRAM

SITE AREA

FLOOR AREA

YEAR

CLIENT

COLLABORATORS

STATUS

AALBORG, DK

SPORTS COMPLEX

1.600 M2

1.100 m2

2017

AALBORG MUNICIPALITY

LUND&STAUN, cowi, gubbies

SHORTLISTED

The new Climbing Center at Aalborg Sports Folk High School will be the main attraction of the school. Besides an inspiring and modern climbing-, crossfit- and fitness-environment, the new building is also housing a large social aspect, having a central lounge area, with kitchen and hangout spaces for all the pupils to meet up - either as a part of their training and school sessions or in their sparetime.

 

The Climbing Center is placed on the site to create an intimate courtyard together with the old main house of the school. The facade opens up to activate the courtyard with sports facilities. The shape of the building adapts to the old main house to scale down and to let in the sun into the courtyard.

The new building is therefore well integrated in the schools area as well as outstanding in architecture and performance.

 AALBORG KLATREHAL AALBORG DK CLIMBING CENTER
 AALBORG KLATREHAL AALBORG DK CLIMBING CENTER
 
 AALBORG KLATREHAL AALBORG DK CLIMBING CENTER