KJøPMANNSGATA TRONDHEIM NO public space

LOCATION

PROGRAM

SITE AREA

YEAR

CLIENT

TRONDHEIM, NO

URBAN SPACE, PARK, MOBILITY

38.000M2

2017

TRONDHEIM MUNICIPALITY

The Kjøpmannsgata project is about making an active green connection in the city and make the street as an attractive place to bike and walk along. Today the street is devided in two levels with a slim green dividing slope and either people are on the top or the bottom of the street. With this project we connect the upper and lower level in one smooth pathway which runs in the middle of the green space, making the trip along the street into a green and eventful experience.

At all the plazas, the pathway opens up and becomes a sitting stair with multiple functions. The sitting stairs connect the city center with the plazas and the river. Each plaza have different identities according to the program in the houses surrounding the plazas.

 KJøPMANNSGATA TRONDHEIM NO public space
 KJøPMANNSGATA TRONDHEIM NO public space
 
 KJøPMANNSGATA TRONDHEIM NO public space